Ontdek 5 digitale marketing trends die dit jaar staan te wachten

Vele platformen zijn zo ingeburgerd geraakt dat verwachtingen steeds hoger worden. Hierdoor is het nu het moment om te schakelen
indien je binnen dit en 2 jaar nog relevant wil zijn voor je doelgroep (Facebook wordt 14 jaar oud dit jaar).

2017 was namelijk het jaar dat de shift van traditionele media naar digitaal heeft plaatsgevonden. Vandaar dat we graag onze 5 digitale marketing voorspellingen delen voor 2018.

Laten we er direct induiken;

1 – Chatfuncties

(Facebook-)Chatbots zijn belangrijker dan ooit tevoren omwille van het organische bereik van posts. Verstuur je bericht rechtstreeks naar de smartphone van je community. Noem chatbots gerust de nieuwe email.

2 – Cryptocurrency

Blockchaintechnologie biedt heel wat kansen op gebied van innovatie. Blockchaintechnologie zorgt er namelijk voor dat er geen tussenpersoon meer nodig is. Denk bijvoorbeeld aan AirBnb zonder dat AirBnB zelf een fee neemt.

Vele start-ups lanceren tegenwoordig een nieuwe toepassing of integratie op de verschillende blockchains. Blockchaintechnologie is dan ook het internet 2.0.

3 – Videocontent (on steroids)

Dé contentvorm om aandacht te grijpen en een connectie te maken op alle platformen.
Bv.: LinkedIn Video – InstaStories – Facebook Stories – Live Video

4 – Influencers

Het wordt steeds moeilijker om organisch mensen te bereiken vanwege de saturatie op de populaire platformen… vandaar onze tip; influencers.
Zij hebben een grote invloed op hun netwerk vanwege hun groot aantal trouwe volgers.

5 – Voting

Deze trend hebben bijna alle sociale-mediaplatformen eind 2017 uitgerold. Het voting principe zorgt ervoor dat je volgers kunnen stemmen op verschillende mogelijkheden a.d.h.v. een poll die je opzet. Je kan daarna steeds real-time de resultaten van deze poll bekijken. Handige data om mee aan de slag te gaan.

Zo, al enkele tips om het nieuwe jaar goed in te zetten 😉 Heb jij hier nog vragen rond? Neem gerust even contact met ons op of reageer onderaan in de reacties. We helpen je graag verder.

Leave a Comment